Släcksystem för restaurangkök

Våra utbildningar i släcksystem för restaurangkök ger behörighet att projektera, installera och underhålla Ansul släckanläggningar för restaurangkök.

Ansul R102 grundläggande

Ansul R102 för restaurangkök - grundläggande

Kursen ger behörighet att projektera, installera och underhålla Ansul R102 släckanläggningar för restaurangkök. 

Man kommer även att ges en praktisk introduktion med utrymme för diskussion om hur installationer ska utföras och se ut.

Kursen hålls på engelska med engelskt kursmaterial samt test på engelska.

Ansul R102 repetition

Ansul R102 för restaurangkök - repetition

Denna kurs är en påbyggnadskurs till den tidigare grundkursen som ger fortsatt behörighet att projektera, installera samt underhålla Ansul R102 släckanläggningar för restaurangkök.

Man kommer även ta upp de nyheter som har tillkommit samt så ges en introduktion med utrymme för diskussion om hur installationer skall utföras och se ut. Kursen är på engelska. 

 

Ansul Piranha

Ansul Piranha - för industri- och restaurangkök

OBS! Förkunskaper krävs. Deltagaren behöver ha blivit godkänd på kursen Ansulex Grundläggande innan denna utbildning kan påbörjas.

Ansul Piranha är ett hybridsläcksystem för industri- och restaurangkök. Det är relativt nytt på marknaden och används med fördel på större restaurangkök då det täcker större ytor än vad konventionella restaurangsläcksystem gör.

Kursen ger behörighet att projektera, installera och underhålla Ansul Piranha släckanläggningar för industri- och restaurangkök. Kursen behandlar systemskillnader mot Ansulex R102 och mycket vikt läggs vid installationsutförande och problemlösning.

Kursinformation

Kursinformation

Våra utbildningar i släcksystem för restaurangkök ger behörighet att projektera, installera och underhålla Ansul släckanläggningar för restaurangkök.

Utbildningarna är på engelska, med engelskt kursmaterial och test på engelska. Läs mer om kurserna under flikarna.

Pris:
Ansul R102 grund: 7 800 kr per deltagare
Ansul R102 repetition: 5 100 kr per deltagare

Ansul R102 grundläggande

Ansul R102 för restaurangkök - grundläggande

Kursen ger behörighet att projektera, installera och underhålla Ansul R102 släckanläggningar för restaurangkök. 

Man kommer även att ges en praktisk introduktion med utrymme för diskussion om hur installationer ska utföras och se ut.

Kursen hålls på engelska med engelskt kursmaterial samt test på engelska.

Ansul R102 repetition

Ansul R102 för restaurangkök - repetition

Denna kurs är en påbyggnadskurs till den tidigare grundkursen som ger fortsatt behörighet att projektera, installera samt underhålla Ansul R102 släckanläggningar för restaurangkök.

Man kommer även ta upp de nyheter som har tillkommit samt så ges en introduktion med utrymme för diskussion om hur installationer skall utföras och se ut. Kursen är på engelska. 

 

Ansul Piranha

Ansul Piranha - för industri- och restaurangkök

OBS! Förkunskaper krävs. Deltagaren behöver ha blivit godkänd på kursen Ansulex Grundläggande innan denna utbildning kan påbörjas.

Ansul Piranha är ett hybridsläcksystem för industri- och restaurangkök. Det är relativt nytt på marknaden och används med fördel på större restaurangkök då det täcker större ytor än vad konventionella restaurangsläcksystem gör.

Kursen ger behörighet att projektera, installera och underhålla Ansul Piranha släckanläggningar för industri- och restaurangkök. Kursen behandlar systemskillnader mot Ansulex R102 och mycket vikt läggs vid installationsutförande och problemlösning.

Kursinformation

Kursinformation

Våra utbildningar i släcksystem för restaurangkök ger behörighet att projektera, installera och underhålla Ansul släckanläggningar för restaurangkök.

Utbildningarna är på engelska, med engelskt kursmaterial och test på engelska. Läs mer om kurserna under flikarna.

Pris:
Ansul R102 grund: 7 800 kr per deltagare
Ansul R102 repetition: 5 100 kr per deltagare

Relaterat

  • Service

Service av släcksystem för restaurangkök

  • Webbshop

Gummipackning, plan för utl.don 26,5x17x3.3mm

Avsedd för släcksystem Ansulex för restaurangkök

  • Webbshop

Mikroswitch 1 pol Ansulex

Avsedd för släcksystem Ansulex för restaurangkök

  • Kunskapsbank

Joakim Öhman

Expert släcksystem för restaurangkök

  • Nyhet

Nya regler för kökssläcksystem

Brandskyddsföreningens nya regelverk för kökssläcksystem SBF 508:1 träder i kraft den 31 mars. Reglerna innehåller specifika riktlinjer och krav på installation, skötsel och underhåll för att förbättra brandsäkerheten i köksmiljöer.

  • Nyhet

Dafo certifierade enligt nya normen för kökssläcksystem

Den nya normen SBF 2025 Anläggarfirma kökssläcksystem är utformad för att säkerställa att brandskyddslösningar för kök är effektiva och uppfyller de högsta standarderna för brandsäkerhet.

  • Produkt

Släckvätska för fettbrand

Bränder i matolja och fett är svårsläckta. För att släcka fett effektivt behöver fettet kylas ner och släckmedlet ligger kvar så att ingen återantändning sker.

  • Produkt

Släcksystem för restaurangkök R-102 Ansulex

Cirka hälften av alla bränder i hotell och restauranger startar i köket. I många fall är brandhärden fett och matolja från spisar, stekbord eller i fritöser och imkanaler. Fettbränder är svårsläckta och självantänder igen efter släckning om de inte släcks med rätt metod. Faran är också stor för personskador och att bränder sprider sig genom ventilationskanaler till andra delar av byggnaden. Därför skyddas ofta restaurangkök med en släckanläggning. Vanligast är ett automatiskt släcksystem med vätska som sprutas över den skyddade utrustningen.